Coloradon kallioiden vierastalo on osittain haudattu sen maisemaan

Coloradon kallioiden vierastalo on osittain haudattu sen maisemaan

Guest House Colorado Rockies Partially Buried Into Its Landscape

mountain-guest-house-gluck-architects-01-1-kindesign

Kaikki muu kuin tavallinen, tämän vierastalon on suunnitellut Gluck + arkkitehdit eivät ole vain integroituneita, vaan korostavat koskemattoman karun maisemansa kauniilla Coloradon kallioisilla vuorilla. Tämä tyylikäs tyyny koostuu 2850 neliöjalasta asuintilaa, ja siinä on kaksi leikkaavaa palkkamuotoa, yksi ulokkein toisen yli. Luomalla korotettu piha, guesthouse on yhteydessä pääasuntoon, muodostaen yhden perheen kokoontumispaikan. Yksi kodin pystyakseli keskittyy yksityisiin asuintiloihin, kolmeen makuuhuoneeseen ja autotalliin. Toisella pystyakselilla on tärkeimmät asuintilat: olohuone, keittiö ja ruokasali. Kattotasot jäljittelevät syntyperäisiä vuoren niittyjä, jotka auttavat peittämään asunnon edellä olevasta ajoradasta. Ne auttavat myös muotoilemaan yksityisen, upotetun sisäpihan, josta vieraat voivat nauttia.



mountain-guest-house-gluck-architects-02-1-kindesign

Vihreällä kattorakenteella on useita etuja, kuten: rakennuksen vaipan perusteellinen eristäminen ja näkymien korostaminen päärakennuksesta. Clerestory-ikkunat kehystävät sisustusta, valaisevat tilan luonnollisella valolla ja tarjoavat samalla panoraamanäkymät. Kestävät tekijät on myös integroitu tämän kodin suunnitteluun. Tähän kuuluu paksu aurinkoseinä, joka auttaa erottamaan rakenteen palvelupuolen pihalta ja tarjoaa samalla lisätilaa autoille, varastointiin ja aurinkoenergian keräämiseen. Aurinkoenergiaa käytetään uima-altaan, kylpylän ja lattian lämmittämiseen (säteilylämpö). Asunnossa on integroidut anturit ja älykkäät tekniikat parantamaan aurinkokeräystä entisestään. Vuosittain tämän kodin energiankulutus on 32 prosenttia vähemmän kuin keskimääräinen koti.

mountain-guest-house-gluck-architects-03-1-kindesign

Edellä: Cor-ten-teräs- ja sementtilevyn tukiseinä ympäröi aurinkopihan toista puolta, kun taas toiselta puolelta se muodostaa upotetun sisäpihan tärkeimmän asuintilan vieressä. Tämä tila tarjoaa yksityisyyttä sekä sisä- että ulkotiloille päätieltä. Se esittelee myös tulipalon ja manuaalisesti sisäänvedettävän elokuvanäytön.

pesutupaideoita pinotuille pesukoneille ja kuivureille

mountain-guest-house-gluck-architects-04-1-kindesign

Mitä rakastamme: Tässä upeassa guesthousessa on hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät siitä alkuperäisen. Se, että se on osittain haudattu maisemaansa, auttaa paitsi pitämään kodin hyvin eristettynä, myös sillä on upea estetiikka. Näennäisesti sulautuva ympäristöönsä, se on yksinkertainen, vaatimaton muotoilu, mutta mestarillisesti muotoiltu. Laajat lasiseinät auttavat luomaan sujuvan sisä- ja ulkoyhteyden, kun taas yksityinen sisäpiha parantaa asuintiloja. Upea muotoilu ... milloin voimme vierailla?

Lukijat, mitä mieltä olet tästä kodista, haluatko vierailla täällä? Onko jotain, jonka olisit halunnut nähdä suunnitellun eri tavalla? Jätä meille palautetta alla oleviin kommentteihin.

mountain-guest-house-gluck-architects-05-1-kindesign

RELATED: LEED Platinum New Mexico vetäytyy puoliksi haudattuina autiomaassa

mountain-guest-house-gluck-architects-06-1-kindesign

mountain-guest-house-gluck-architects-07-1-kindesign

RELATED: Kaksikerroksinen bulgarialainen koti osittain haudattu rinteelle

helppo jack o lyhtykuvio

mountain-guest-house-gluck-architects-08-1-kindesign

mountain-guest-house-gluck-arkkitehdit-09-1-kindesign

RELATED: Cliff-talo haudattu vuorelle Granadan rannikon edustalle

maalata ideoita makuuhuoneeseen

mountain-guest-house-gluck-architects-10-1-kindesign

mountain-guest-house-gluck-architects-11-1-kindesign

RELATED: Puoliksi haudattu talo on täynnä ainutlaatuisia yksityiskohtia

mountain-guest-house-gluck-architects-12-1-kindesign

Valokuvat: Gluck +: n ystävällisyys

mountain-guest-house-gluck-architects-13-1-kindesign

mountain-guest-house-gluck-architects-14-1-kindesign